underholdning i jubileumshelgen

Det blir mye å glede seg til i jubileumshelgen!  "4 Sølvsupre menn" spiller opp til dans og fremfører en kabaret, gropkoking og botanisk vandring med Rigmor Solem og Johan Kofstad holder sitt inspirerende foredrag om Gjendebu, Jotunheimen, Gjendine og Edvard Grieg.

Foto: Privat

4 Sølvsupre menn

Dans, kabaret, med mer

"4 Sølvsupre menn" består av medlemmer fra LoMsk - et folkrockband fra Lom i Gudbrandsdalen. De har spilt i 35 år, og nå vil de stå for underholdningen under  jubileumsdagene. 

I løpet av lang-helgen vil de bl.a. framføre en kabaret - "På bølgelengde". Handlinga er ei bandøving i radioreparatør Moen's verkstad der det blir forsøkt stabla på føtene eit show til Moen's eksentriske tante frå Oslo som fyller 80 år.

"4Sølvsupre Menn" er:

  • Reidar Svare
  • Lars Bakke
  • Ole Foss 
  • Kenneth Lewis
  • Lyd/teknisk:  Jehans Bakke
  • Lys: Stein Arne Melby
  • Regi: Ole Gunnar Nagelseth

Denne gjengen vil også gi oss dansemusikk og underholdning både torsdag og fredag kveld - ja, de er nok neppe til å unngå på dagtid heller.

Foto: Brit Grønmyr, SNO

Rigmor Solem 

Gropkoking og botanisk vandring

Rigmor Solem er seniorrådgiver i Statens naturvernoppsyn Vang i Valdres. Hun har hovedansvar for Jotunheimen nasjonalpark og Utladalen landskapsvernområde.

Hun er et oppkomme av historier og fakta om Jotunheimen, naturen, fugler og blomster.

Vi er så heldige å få med oss Rigmor på botanisk vandring. Vandringen vil skje mens gropkokt kje/rein ligger og godgjør seg i gropen sin.

Dette blir "en gavepakke": Bli med Rigmor og lær av henne hvordan du gropkoker mat ute, og mens maten koker inviterer hun med på botanisk vandring!

Kjøttet som gropkokes skal benyttes til jubileumsmenyen.

Johan Kofstad

Foredrag om Gjendine, Gjendebu og Edvard Grieg

Vi er så heldige at Kofstad har takket ja til å holde et av sine fantastiske foredrag i løpet av jubileumshelgen. Vi anbefaler å lytte når han "øser" av sine kunnskaper om Gjendebu, Jotunheimen, Gjendine og Edvard Grieg.

Hans interesse for fjell-Norge startet allerede da han som underernært 9-åring i 1944 ble sendt til gården Bø i Gausdal og ble tatt med opp til seteren i Gausdal Vestfjell. Her passerte de et utsiktspunkt med panoramautsikt over mye av de sentrale fjellområdene i Sør-Norge - og 9-åringen ble mektig imponert over synet.

I omtrent 25 år var han med i Norges Røde Kors Hjelpekorps og han la i disse årene stor vekt på ulykkesforebyggende tiltak i fjellet for vanlige turgåere. 

I rundt 45 år har Kofstad reist rundt i Norge og holdt lysbildekåserier om Fjell-Norge. Etter hvert med kulturhistorisk karakter, om Vinje og Ferdasminne, Ibsen og Grieg i fjellheimen, om Gjendine Slålien som sang for Grieg og mye mer!

Johan Kofstad er tildelt flere utmerkelser, som Norges Røde Kors Hjelpekorpsmedalje, Kongens Fortjenestemedalje og Fjellskikkprisen.