Overnatting

På DNTs hytter er det alltid plass, og du er ikke nøyt til å reservere plass før du kommer. Skal du være på samme hytte i to døgn eller mer, kan du bestille seng, og du er sikra å ha samme rom hele oppholdet. Ellers er det båre å komme, på DNTs hytter får alle plass!

Bestilling av overnatting

Bestill overnatting her!
Har du spørsmål, ta kontakt med Gjendebu. Kontaktinformasjon finner du her. 

Når hytta blir full

Gjendebu ligg slik til at vi ikkje har mulegheit til å avvise gjester, utansett kor fullt det er. I så fall vil det være minst 4-5 timar å gå til neste hus, berre for å risikere å finne nok ei full hytte. Dette kan på enkelte dager skape spesielle utfordringar både på mat- og losjifronten.

Sommaren 2006 hadde vi 23 dager med overbelegg. Utfordringa er at vi, i samarbeid med deg som gjest, utnyttar dei ressursane vi har på hytta optimalt. Gjestene våre er svært positive, og det er ingen tvil om at mange opplever det som både eksotisk og interessant å bli ?stappa? saman med ukjente folk. Det oppstår ofte eit skjebnefellesskap med flust av galgenhumor, og det er svært lett å kome i kontakt med nye venner.

Vi fordeler sengeplassane slik: Første prioritet er familier med barn. Desse prøver vi uansett å gi et eige rom, så får det heller våge seg om 2-barns-familier må klare seg med eit lite 2-sengs-rom. Dernest har folk over 60 fortrinnsrett på seng, og desse blir gjerne plassert i sengar på 2- eller 4-manns rom.

Du som er ung og sporty vil ofte foretrekke sovesal eller madrass på gulv, det er billeg og bra. Så når vi veit at hytta blir overfull vil vi alltid tilby deg sovesal/madrass først.

Kjem det gjenger/grupper som kjenner kvarandre, kan dei ofte bli lagt for eksempel 6 på eit 4-s-rom, få ei heil hytte med sovesalplasser, eller bli tilbydd ein eigen lavvo. Ved bestilling blir oftast graden av ”stapping” avtalt før ankomst.

Når så alle senger, sovesaler og lavvoer er fyllte opp på denne måten, startar vi på nytt, med å legge nr 6 og 7 på 4-sengsrom, fylle alle kott og uthus, og til slutt ta i bruk peisstova til overnatting. Vårt mål når det er overfylt er at alle skal synest at dei har fått ei akseptabel behandling – etterpå.

Gi oss beskjed ved ankomst om du har spesielle behov eller angst for å sove saman med andre. Som regel finn vi på noko!