Om gjendebu

Gjendebu har 119 senger, fordelt på  2- og 4- sengsrom, større rom og sovesal.

Husk å ha med gyldig medlemskort!

Gjendebu ligg flott til i den innerste enden av Gjendevatnet, midt i hjertet av Jotunheimen. Den er DNT si eldste turisthytte, bygd i 1871. Sidan har hytta vore utvida og ombygd mange gonger, og den har i dag 119 senger og relativt moderne fasiliteter.

Her på 995 moh ligg vi i skjæringspunktet mellom høgfjell og skog, med det irrgrøne Gjendevatnet like ved husa, med ein rik flora som inneheld over 700 forskjellige arter, og med tindar og brear i overdådig utvalg i alle retningar.

Samtidig er Gjendebu lett tilgjengeleg med rutebåt, og omgivelsane er barnevennlege og varierte. Som fritidsaktivitetar i tillegg til vandring anbefaler vi fjellfiske, plantestudier eller strandliv med bading og beachvolley!

På det meste har det vore over 10.000 overnattingsgjester i løpet av ein månads vintersesong og 3 månaders sommarsesong. Det er etablert ein teltplass ved hytta, og utanom sesong kan sjølvbetjeningshytta brukast av DNT-medlemer.
Dei vikitgaste nabohyttene er Gjendesheim, Memurubu, Fondsbu, Olavsbu, Leirvassbu og Spiterstulen. Frå Gjendesheim går det båtrute med anløp like ved Gjendebu ot gongar dagleg i sommarsesongen.
Området rundt Gjendebu inneheld eit vell av fiskevatn, brear og tindar. Fiskekort gjev rett til stongfiske m.a. i Gjende, på Grisletjønnane, i Langvatnet og Storåi, og i dei mange småvatna på Memurutunga. Dagsturar til 2000-metarar er det mange av, men den enklaste er Svartdalspiggen. Knutsholstind og Semmeltind er også greie dagsturar som ikkje krev klatring, men likevel kan gje luftige opplevingar. For botanisk interesserte er turen frå hytta til Memurutunga via Bukkelegeret eineståande: her skal det være forekomst av 700 forskjellige planter.