Maitur med overnatting i hengekøye i Østmarka (16 - 26 år)

21. mai kl. 10:45
22. mai kl. 18:00
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Østmark
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Frivilligturer DNT OO
Dette arrangementet er over!

Det er vår!

Det inviteres til helgetur i Østmarka i vakre våromgivelser. I en tid som er preget av stivpyntede feiringer og/eller pysj-studering, er det viktig å komme litt ut i naturen for et avbrekk. Det blir gåing, sitting og daffing på stier, stubber og i hengekøyer med masse mat og kos.

Dag 1 (start) – fra Flateby til et vann i østmarka
Vi starter fra Bussholdeplass Gjeddevannsveien lørdag morgen 10.45. Turen går sørover til vi finner en egent leriplass ved et vann (kanskje tonevannet). Vi regner med å gå mellom 8-12 km. Når vi har hengt opp hengekøyene, lager vi god mat på primus og god stemning med ett hint av lørdagskos.

Dag 2 (siste dag) –  til Skullerud
Vi begynner dagen med god frokost, før river leir. Rundt 11.00 begynner vi å gå videre gjennom Østmarka til Skullerud T-banestasjon. Turen blir ca 15km lang i variert skogsterreng. Det vil bli god tid til mat- og snackspauser underveis. Vi regner med å være fremme rundt 17.00.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turledernesom etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut ifra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Vær oppmerksom på at pauser, vær- og føreforhold og ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Pris og betaling
ca. kr. 120. Prisen dekker fellesmiddag og blir beregnet etter antall deltagere. Prisen dekker ikke frokost/lunsj eller transport til og fra turen.

Påmelding skjer uten betaling i Sherpa, betaling skjer via VIPPS til en av turlederene. Mer info om telefonnummer og nøyaktig pris kommer i forkant av turen. Transport bestilles og betales selv individuelt.

For turelementer der deltaker selv er ansvarlig for bestillingen gjelder avbestilling mellom deltaker og gjeldende tilbyder (eks. transportør), og etter tilbyders avbestillingsvilkår. Deltaker er selv ansvarlig for avbestilling av eventuell hytteovernatting og faktureres etter gjeldende vilkår hos leverandør.

Bli medlem i DNT

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss 2 turledere)

Annet: Alle må ta med egen frokost og lunsj, turlederne stiller med middag for oppholdet. Annen snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av turstart. Der står det blant annet hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg?
Turen går på merket sti/vei.

Gradering av turen: Middels.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden.

Hvordan komme til/fra oppmøtested
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder/instruktør, administrasjon eller bestyrere kan, av ulike årsaker, organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Offentlig transport fra Oslo:
Se rutetider på entur.no eller VY.no
DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Kart og ruteinformasjon
Norges-serien fra Nordeca: "10027 Indre Oslofjord" Turkart: Hytta finner du på turkartet Oslo Østmark (2012) 1:25 000, Østmarka (2010) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca, og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Utstyr og pakkeliste
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister for sommerturer, vinterturer eller dagsturer.

Pakkeliste blir gitt i forkant av turen. Det er mulig å låne hengekøyer fra DNT ung OO.

Skal du på tur og mangler utstyr?
Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på e-post, eller ring å spør etter det utstyret du trenger.

Smitteverntiltak på turer og hytter
Deltakerne bes ta med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind på turen. DNT Oslo og Omegn forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter. Våre turledere og bestyrere er godt informert om gjeldende tiltak.

Før påmelding
Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i [link til vilkårene].

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmål: se vår faq om fellesturer. Denne må oppdateres først.

Dette er en frivilligdrevet tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

Turledere:

• Sunniva Hansen